Ανδρέας Παπαμιμίκος

Προς κάθε ενδιαφερόμενο

Ανοιχτή επιστολή Ανδρέα Παπαμιμίκου 

Προς κάθε ενδιαφερόμενο…

Κάποιοι έχουν μάθει να πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα και να κρύβονται πίσω από την ανωνυμία, που τους βολεύει. Γυρνάω την πλάτη στην ακατάσχετη λασπολογία. Δεν έχω μάθει, όμως, να κρύβομαι και πολύ περισσότερο να αποκρύπτω την αλήθεια. Απαντώ, λοιπόν:

 • Έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος, ως ελεύθερος επαγγελματίας, από τα 24 μου. Από τότε αδιάκοπα δουλεύω. Έχω ένσημα. Αποδίδω φόρο και εισφορές στο ελληνικό κράτος.
 • Έχω εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης σε μία και μόνο ΜΚΟ, σε αντικείμενο συναφές με τις σπουδές μου και για έργα εθνικής σημασίας. Είμαι περήφανος για αυτό.
 • Έχω αποφοιτήσει από το τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το οποίο όταν πέρασα ήταν από τα πρωτοπόρα στο αντικείμενο τους και είχε μια από τις πιο υψηλές βάσεις στη Γ’ δέσμη. Η ποιότητα των σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι γνωστή, την απολαμβάνουν διαχρονικά και καθημερινά χιλιάδες φοιτητές. Δεν θα έπρεπε να μπαίνουν στο στόχαστρο της εμπάθειας των λασπολόγων. Έχω, επίσης, αποφοιτήσει από το 3ο ΓΕΛ, το 3ο Γυμνάσιο, το 16ο Δημοτικό και το 6ο Νηπιαγωγείο Λάρισας. Η άτυπη επιτροπή αξιολόγησής μου μπορεί τώρα να κρίνει και το επίπεδο σπουδών στην προσχολική και σχολική μου ηλικία και το γεγονός ότι μεγάλωσα στη Λάρισα.
 • Γεννήθηκα στις 14 Νοεμβρίου του 1979. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να είμαι 32, 33 ή ακόμη και 40 χρονών, όπως κάποιοι θέλουν να με εμφανίσουν.
 • Έχω εκατοντάδες φορές εξηγήσει ότι η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, που εξαιτίας ενός ευφάνταστου δημοσιεύματος επικράτησε ως ΟΝΝΕΔ Α.Ε. συστάθηκε προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε ΑΦΜ για τις ανάγκες των φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Δεν πήρε ποτέ καμία επιχορήγηση και με τη λήξη των φεστιβάλ, αφού τακτοποίησε τις φορολογικές της υποχρεώσεις, διαλύθηκε. Αυτή είναι και η μόνη ΜΚΟ, στης οποίας το Δ.Σ. συμμετείχα. Κάποιοι όμως είτε δεν μπορούν, είτε δεν θέλουν να καταλάβουν.
 • Η απόκτηση ΑΦΜ και νομικής μορφής για την ΟΝΝΕΔ στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών νεολαιών είναι στάση ευθύνης, εγγύηση διαφάνειας. Ας μην λησμονούμε ότι η νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία ανήκουμε, είναι Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση.
 • Ήμουν συνεργάτης του κ. Στυλιανίδη για οχτώ μήνες στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Από όσο γνωρίζω καμία από τις οργανώσεις που οι λασπολόγοι αναφέρουν, δεν είχε πάρει καμία επιχορήγηση. Εξάλλου, οι περισσότερες από αυτές δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια.
 • Είμαι ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών και είμαι περήφανος για αυτό. Πιστεύω σ’ αυτή και θα συνεχίσω κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία να προσφέρω και να στηρίζω μαζί με άλλους νέους, και άλλους πολίτες τέτοιες προσπάθειες.
 • Για την περιβόητη καταδίκη μου για μια μετακίνηση υπαλλήλου, θα ήθελα να ενημερώσω όσους ανησυχούν ότι την Πέμπτη (25/2) όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΑΘ, αθωώθηκε πανηγυρικά. Είμαι σίγουρος ότι οι λασπολόγοι το γνωρίζουν, αλλά εσκεμμένα το αποκρύπτουν.
 • Δεν έχω μισθώσει ποτέ κανένα λεωφορείο για την μεταφορά μελών της οργάνωσης. Στα Ιωάννινα 700 μέλη της οργάνωσης, υποστηρικτές όλων των υποψηφίων συμμετείχαν ενεργά στην προσυνεδριακή διαδικασία. Αυτός είναι, άλλωστε και ο λόγος που τα προσυνέδρια γίνονται σε πόλεις που μπορούν να καλύψουν γεωγραφικά όλη την Ελλάδα.
 • Όσο για την παρουσία μου στην εκδήλωση της κ. Μπακογιάννη και την φωτογραφία με τον κόκκινο κύκλο γύρω από το πρόσωπο μου, κάποιοι εσκεμμένα αποκρύπτουν ότι μαζί με χιλιάδες άλλους Οννεδίτες και Οννεδίτισσες αναλάβαμε μια πρωτοβουλία διαλόγου για ζητήματα ουσιαστικά για το κόμμα και την πολιτική. Στο πλαίσιο αυτό συναντηθήκαμε και με τον κ. Ψωμιάδη και με τον πρόεδρό μας Αντώνη Σαμαρά.
 • Είμαι περήφανος για τους φίλους μου και τους συνεργάτες μου. Η ζωή μου δεν είναι μόνο η πολιτική.
 • Ήμουν ο πρώτος που μίλησε δημόσια για ανοιχτές διαδικασίες, χωρίς χρίσματα, χωρίς δαχτυλίδια. Η ιστορία της γενιάς μου στην ΟΝΝΕΔ θα είναι μια ιστορία μακριά από μηχανισμούς και μεθοδεύσεις, με ανοιχτές πόρτες σε όλους.
 • Οι προτάσεις μου: για όριο στις θητείες των μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα όργανα συνδιοίκησης και στα όργανα της παράταξης, για ανοιχτές διαδικασίες στις εκλογές των μελών κάθε Γραμματείας πόλης και των Υπευθύνων πόλεων από όλα τα μέλη της οργάνωσης της πόλης, για λειτουργία ελεγκτικής επιτροπής, για να ελέγχει τα οικονομικά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε κάθε πόλη, ενοχλούν, γιατί χτυπούν καθεστωτικές αντιλήψεις. Η νέα ΟΝΝΕΔ πρέπει να είναι οργάνωση με περισσότερη Δημοκρατία, περισσότερη Διαφάνεια, μεγαλύτερη Συμμετοχή. Οι προτάσεις μου για την κατάργηση του Ασύλου, τη στήριξη των συμβασιούχων stage, την ΟΝΝΕΔ ηγέτη σε μια προσπάθεια για εθνική πολιτική για τη νεολαία αποδεικνύουν τον προσανατολισμό μου για μια ΟΝΝΕΔ δυναμική και παρεμβατική.

Δεν πρόκειται να συμμετέχω στο παιχνίδι των λασπολόγων. Θα συνεχίσω να απαντώ με προτάσεις και θέσεις για την οργάνωση και τους νέους. Αγνοώ την παραπολιτική. Δίνω έμφαση στην πολιτική. Δεν είμαι αντίπαλος με τους συνυποψηφίους μου. Είμαι αντίπαλος με τα προβλήματα της οργάνωσης και των νέων. Δεν διεκδικώ χρίσματα. Σ’ αυτές τις εκλογές υπάρχει μόνο ένα χρίσμα. Αυτό που οι Οννεδίτισσες και οι Οννεδίτες θα δώσουν σε όποιον θεωρούν καλύτερο πρόεδρο για την οργάνωση στις 18 Απριλίου.

Σας ευχαριστώ,
Ανδρέας Παπαμιμίκος