Ανδρέας Παπαμιμίκος

27 Μαρτίου στις 20.30 ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2010

Πάρε τη δύναμη στα χέρια σου!

Κλείσε το διακόπτη!

Το Σάββατο 27 Μαρτίου, στις 20:30, οι νέοι πρωταγωνιστούμε στην ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ. Σβήνουμε για μια ολόκληρη ώρα τα φώτα των σπιτιών μας και δίνουμε το δικό μας ελληνικό στίγμα στην παγκόσμια συστράτευση κατά της αλλαγής του κλίματος. Την ίδια στιγμή που οι ηγέτες του κόσμου αρνούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, εμείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας και με το ταυτόχρονο κλείσιμο εκατομμύριων διακοπτών συμβολίζουμε και επιδιώκουμε την επιστροφή των αποφάσεων στα χέρια των απλών πολιτών, οι οποίοι, αγωνιούν για το μέλλον της Γης.

Η Ώρα της Γης είναι ένα συμμετοχικό γεγονός, το οποίο ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, όπου όλοι οι πολίτες καλούνταν να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα. Η συγκεκριμένη ενέργεια μετατράπηκε σε παγκόσμια κλίμακας εκστρατεία, ευαισθητοποιώντας, αργότερα, ολόκληρο τον πλανήτη. Το 2009 υπήρξε εντυπωσιακή συμμετοχή 3.929 πόλεων σε όλον τον κόσμο. Σκοπός της φετινής εκστρατείας είναι να ευαισθητοποιήσει τους ηγέτες των κρατών, έτσι ώστε να καταλήξουν σε μια νομικά δεσμευτική συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στη Σύνοδο για το Κλίμα που θα γίνει το Νοέμβριο στο Μεξικό.

Όλοι οι νέοι του κόσμου και όλοι οι νέοι της Ελλάδας στέλνουμε το δυνατό μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη., Ενημερώνουμε τους φίλους, τους συναδέλφους, τους συμφοιτητές μας και τις κοινότητες μας για αυτήν την παγκόσμια πρωτοβουλία. Συμμετέχουμε όλοι! Παίρνουμε τη δύναμη στα χέρια μας.

Εδώ μπορείς να βρεις το poster: Ενωμένοι για μια Νέα ΟΝΝΕΔ. Κλείνουμε τα Φώτα για 60’! Μπορείς να το κάνεις τώρα profile picture στο facebook ή να το βάλεις για wallpaper.