Ανδρέας Παπαμιμίκος

Προτάσεις για αλλαγές στην οργανωτική δομή της ΟΝΝΕΔ

Συμφωνείτε με τις προτάσεις για την ΟΝΝΕΔpoll

Oι προτάσεις μου για αλλαγές στην οργανωτική δομή της ΟΝΝΕΔ είναι προτάσεις που στηρίζουν την ανανέωση.

Χτυπούν καθεστωτικές αντιλήψεις και μηχανισμούς,
Οι κολλημένοι με την εξουσία δεν έχουν θέση σε μια Νέα ΟΝΝΕΔ.
Η πρόταση μου για τη Νέα ΟΝΝΕΔ στηρίζεται στο τρίπτυχο:
Περισσότερη Δημοκρατία Περισσότερη Διαφάνεια Μεγαλύτερη Συμμετοχικότητα.

Προτάσεις:

 • Η θητεία του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ να είναι τριετής και να μην υπάρχει δικαίωμα δεύτερης θητείας.
 • Ίδρυση μίας τοπικής οργάνωσης ανά δήμο και στους μεγάλους δήμους, μίας τοπικής οργάνωσης ανά δημοτικό διαμέρισμα. Οριστική ρήξη με την παθογένεια των τοπικών οργανώσεων –σφραγίδα, που δεν διαθέτουν κοινωνικά ερείσματα.
 • Ίδρυση ειδικών Θεματικών Οργανώσεων ανά νομό, κατ’ αντιστοιχία με Συλλόγους, Επιμελητήρια, Συνδέσμους. Η δημιουργία Θεματικών Οργανώσεων θα συνδράμει στην προσέλκυση των μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και τη διασύνδεση τους με την ΟΝΝΕΔ, μετά το τέλος των σπουδών τους, και επιπλέον στην εξωστρέφεια της οργάνωσης και τη δυναμική συμμετοχή των μελών της σε συλλόγους, επιμελητήρια.
 • Θεσμοθέτηση Ελεγκτικής Επιτροπής με τριετή θητεία που εκλέγεται από το Συνέδριο. Ρόλος της Ελεγκτικής Επιτροπής είναι η εποπτεία της διαχείρισης των οικονομικών της οργάνωσης. Υποχρεωτικά παρουσιάζεται οικονομικός απολογισμός στο τέλος κάθε έτους, ο οποίος αναρτάται και στην ιστοσελίδα της ΟΝΝΕΔ.
 • Εκλογή του Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής κάθε νομού άμεσα από όλα μέλη της ΟΝΝΕΔ στο νομό.
 • Η θητεία του Προέδρου της Νομαρχιακής να είναι τριετής και να μην υπάρχει δυνατότητα δεύτερης θητείας
 • Ίδρυση περιφερειακής επιτροπής ΟΝΝΕΔ, αποτελούμενης από τους Προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών της Περιφέρειας. Θα πρέπει να δώσουμε βάρος στην περιφέρεια με πράξεις και να ανταποκριθούμε και στα νέα δεδομένα της περιφερειακής οργάνωσης της χώρας.
 • Απόκτηση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου. Είναι θέμα, ευθύνης, διαφάνειας και νομιμότητας.
 • Με πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ να ξεκινήσει εθνικός διάλογος για τη συγκρότηση εθνικής πολιτικής για τη νεολαία. Χρειαζόμαστε μια συνολική εθνική πολιτική για τη νέα γενιά, αποτελεσματική και διορατική. Καινούργια Έλλάδα, χωρίς πολιτικές νεολαίας δεν γίνεται. Προτείνουμε και διεκδικούμε πολιτικές νεολαίας για όλους τους νέους.

Θέλουμε μια ΟΝΝΕΔ που σκέφτεται, δημιουργεί, προτείνει. Η Νέα ΟΝΝΕΔ παράγει πολιτική και αρθρώνει πολιτικό λόγο.

Είναι ωραίο να το λέμε. Το θέμα είναι πώς θα το κάνουμε. Δεν μπορούμε να μιλάμε για παραγωγή πολιτικής μόνο από το εκτελεστικό γραφείο και τα διάφορα τμήματα.

Το εκτελεστικό γραφείο της ΟΝΝΕΔ θα έχει ρόλο οργανωτικό, εκτελεστικό και συντονιστικό. Πρέπει να αναβαθμίσουμε την πολιτική, να καταστήσουμε τον πολιτικό προβληματισμό και σχεδιασμό προτεραιότητα μας. Η πολιτική μπαίνει στο επίκεντρο.

Προτάσεις:

 • Ίδρυση Πολιτικού Συμβουλίου το οποίο αποτελείται από Τομείς Πολιτικής Ευθύνης.

Το Πολιτικό Συμβούλιο διαθέτει τομείς πολιτικής ευθύνης αντίστοιχους με αυτούς της Νέας Δημοκρατίας. Ρόλος του Πολιτικού Συμβουλίου είναι ο συντονισμός της διαδικασίας παραγωγής πολιτικής και η διαμόρφωση πολιτικών προτάσεων ανα τομέα πολιτκής ευθύνης με έμφαση στις πολιτικές και στα ζητήματα νεολαίας. Οι υπεύθυνοι των τομέων πολιτικής ευθύνης θα αναλαμβάνουν κατ᾽αντιστοιχία τον κεντρικό συντονισμό των θεματικών οργανώσεων, και προτείνω να συμμετέχουν στους αντίστοιχους τομείς πολιτικής ευθύνης του κόμματος. Πρέπει να έχουμε φωνή.

 

 • Ίδρυση πολιτικής ακαδημίας. Η έμφαση που χρειάζεται να δοθεί στην παραγωγή πολιτικής, απαιτεί έντονο πολιτικό προβληματισμό.Η πολιτική ακαδημία της ΟΝΝΕΔ θα αναλάβει την πολιτική εκπαίδευση των μελών της οργάνωσης, τη συνεχή και ανα τακτά χρνικά διαστήματα διοργάνωση σεμιναρίων πολιτικού προβληματισμού, ανοιχτών συζητήσεων, ημερίδων και συνεδρίων για σύγχρονα ζητήματα πολιτικής και ιδεολογίας, καθώς και μια σχολή επιμόρφωσης στελεχών με τη συμμετοχή διακεκριμένων ακαδημαϊκών, πολιτικών και ειδικών επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η συμμετοχή στη σχολή στελεχών θα γίνεται μετά από ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, κατάθεση και αξιολόγηση βιογραφικών σημειωμάτων.

 

Εδώ θα βρείς την πλατφόρμα συνδιαμόφωσης των προτάσεων για μια Νέα ΟΝΝΕΔ http://onned.uservoice.com/forums/47629-

Γράψε τη δική σου πρόταση για μια ΟΝΝΕΔ με Περισσότερη Δημοκρατία, Διαφάνεια, Συμμετοχικότητα και Εξωστρέφεια.

Ψήφισε τις προτάσεις που πιστεύεις οτι είναι πιο σημαντικές για μια Νέα ΟΝΝΕΔ. Εχεις 10 ψήφους που μπορείς να τις μοιράσεις στις προτάσεις που εσύ θα επιλέξεις.

Σχολίασε τις προτάσεις, δώσε την δικιά σου οπτική για το πώς θα μπορούσαν να υλοποιηθούν.

Δες το video για τη χρήση της πλατφόρμας συνδιαμόφωσης των προτάσεων. Είναι απλό!

Τώρα συμμετέχεις και εσύ στις αποφάσεις για μια Νέα ΟΝΝΕΔ. Η γνώμη σου είναι δύναμη!