Ανδρέας Παπαμιμίκος

Tώρα είναι η ώρα για μια Νέα ΟΝΝΕΔ

Θέλουμε μια ΟΝΝΕΔ που βγάζει τις ιδέες μας μπροστά. Πιστεύουμε στον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Είναι η λύση στα προβλήματα της εποχής και του τόπου μας. Οι ιδέες μας κυριαρχούν. Δίνουν λύσεις. Είμαστε περήφανοι για τις ιδέες μας. Δεν τις διαπραγματευόμαστε. Δεν τις παραχωρούμε. Προωθούμε την ελευθερία, την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες, την ανταγωνιστικότητα, την ατομική και κοινωνική ευθύνη, την ατομική και εθνική αξιοπρέπεια. Πιστεύουμε στην κατάργηση των μονοπωλίων, στον περιορισμό του κράτους και στην ελευθερία της αγοράς, όχι όμως και στην ασυδοσία της.

Θέλουμε μια ΟΝΝΕΔ που αρθρώνει ψύχραιμο πολιτικό λόγο, έχοντας συναίσθηση της ιστορίας μας, του χρέους μας στην πατρίδα, αλλά και του διεθνούς γίγνεσθαι. Είμαστε η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών και της ευθύνης στα μεγάλα εθνικά θέματα. Είμαστε περήφανοι για αυτό. Θέλουμε μια χώρα με αξιοπρέπεια, δυναμική στην ευρωπαϊκή της πορεία. Μια Ελλάδα σύγχρονη και εξωστρεφή, με πολυδιάστατη και έξυπνη διπλωματία. Πιστεύουμε σε μια οργάνωση που προωθεί την ελληνικότητα και επενδύει στη γνώση, στη συνείδηση, στο αίσθημα της πατρίδας. Συνδέουμε την παιδεία με τον πολιτισμό, και με τη διαμόρφωση πολιτών που έχουν συνείδηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών απέναντι στην πατρίδα. Δεν ξεχνούμε, όμως, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας και τον κοσμοπολιτισμό ως χαρακτηριστικό γνώρισμα της γενιάς μας. Έτσι, θα αποφύγουμε τους κινδύνους του στείρου, του άκριτου, του επικίνδυνου εθνικισμού. Αγαπάμε την πατρίδα μας, αλλά δεν είμαστε πατριδοκάπηλοι.

Θέλουμε μια ΟΝΝΕΔ που είναι ανοιχτή και λειτουργεί δημοκρατικά, με περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη διαφάνεια, μεγαλύτερη συμμετοχικότητα.Με δύναμη που έρχεται αποκλειστικά μόνο από την πλατιά βάση της οργάνωσης. Πιστεύουμε σε μια οργάνωση ζωντανή, παρεμβατική. Πιστεύουμε στην ανανέωση, στην αλλαγή. Πιστεύουμε στην ΟΝΝΕΔ όλων, όπου κάθε Οννεδίτης και Οννεδίτισσα έχει δύναμη, ρόλο, φωνή, συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων. Θέλουμε ανοιχτές διαδικασίες παντού. Η ΟΝΝΕΔ πρέπει να ανοίξει προς τα μέλη της. Πρέπει να είναι απαλλαγμένη από κλειστές πόρτες και καθεστωτικές αντιλήψεις. Οι κολλημένοι με την εξουσία δεν έχουν θέση στην ΟΝΝΕΔ.

Θέλουμε μια ενωμένη ΟΝΝΕΔ. Είμαστε ενωμένοι για τη Νέα ΟΝΝΕΔ. Ο σκοπός μας είναι ένας και είναι κοινός: να γίνει η ΟΝΝΕΔ πιο ισχυρή. Αυτό δεν θα γίνει αν υπάρχουν αποκλεισμοί. Δίνουμε όλοι μαζί μάχη για τα προβλήματα της ΟΝΝΕΔ και τα προβλήματα της γενιάς μας. Όχι μάχη μεταξύ μας. Σε μια δημοκρατική οργάνωση με πολυφωνία, χωράνε όλες οι φωνές, αρκεί να μην είναι ακραίες. Μέσα από τις διαφωνίες μας θα κάνουμε την ΟΝΝΕΔ καλύτερη, πιο ισχυρή.

Θέλουμε μια ΟΝΝΕΔ που μπορεί να φέρει τους νέους στην πολιτική και την πολιτική στους νέους. Η πολιτική έχει απομακρυνθεί από τους νέους, από τις αξίες μας, τα όνειρά μας, τη γλώσσα μας, τα προβλήματα μας. Χρειαζόμαστε την πολιτική, αλλά όχι την πολιτική που έχουμε σήμερα. Χρειαζόμαστε μια νέα πολιτική. Πολιτική ριζοσπαστική, που ανατρέπει κατεστημένες νοοτροπίες και συμφέροντα, που είναι ανοιχτή σε όλους, όχι στους λίγους και προνομιούχους, πολιτική, αποτελεσματική, με αρχές και κανόνες, με αξίες και άξιους, που επικοινωνεί με τους νέους και δίνει λύσεις στα προβλήματα μας.

Θέλουμε μια ΟΝΝΕΔ που είναι δύναμη για όλους τους νέους. Πρέπει να ανοίξουμε την οργάνωση προς τα μέσα, προς τα μέλη της, αλλά και προς τα έξω, προς την κοινωνία. Πρέπει να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης μέσα στην οργάνωση και έξω από αυτή. Η οργάνωση μας πρέπει να είναι εξωστρεφής και αξιόπιστη, να είναι δραστήρια στην κοινωνία, να έχει θέσεις και προτάσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν τη γενιά μας. Θέλουμε μια οργάνωση που βγαίνει από τον κομματικό μικρόκοσμο. Απευθύνεται σε όλους τους νέους. Δρα στις τοπικές κοινωνίες. Ακούμε τους νέους. Ανταλλάσουμε απόψεις. Διεκδικούμε πολιτικές για όλους τους νέους μαζί με τους νέους. Αυτό είναι το στοίχημα της γενιάς μας.

Καινούργια Ελλάδα, χωρίς τη νέα γενιά δεν γίνεται. Πιστεύουμε σε μια ΟΝΝΕΔ που παίζει σημαντικό ρόλο στη Νέα Δημοκρατία και τη Νέα Μεταπολίτευση, ρόλο αντάξιο της ιστορίας μας και των ιδεών μας. Όλοι εμείς πρέπει να γίνουμε κεφάλαιο για την οργάνωση, για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, για όλους τους νέους, για μια καινούργια Ελλάδα.

Τώρα είναι η στιγμή μας. Χρειάζεται, όμως, να αλλάξουμε εμείς, για να αλλάξουμε όσα θέλουμε γύρω μας, για αυτό οι οργανωτικές αλλαγές που θα κάνουν την οργάνωση μας ισχυρή προέχουν. Πάμε μαζί να φτιάξουμε μια Νέα ΟΝΝΕΔ, τη νέα ΟΝΝΕΔ που θέλουμε, τη νέα ΟΝΝΕΔ που χρειαζόμαστε, τη νέα ΟΝΝΕΔ των πολλών. Η νέα ΟΝΝΕΔ είναι η ΟΝΝΕΔ που χρωστάμε στη γενιά μας, στις γενιές που πέρασαν και στις γενιές που θα έρθουν! Στις 18 Απριλίου πιστεύουμε στην Αλλαγή. Ψηφίζουμε για μια Νέα ΟΝΝΕΔ..