Ανδρέας Παπαμιμίκος

Τέλος τα λόγια. Αλλάζουμε

Αλλάζουμε. Ανοιγόμαστε. Προτείνουμε. Αυτά τα τρία ρήματα περιγράφουν καλύτερα από οτιδήποτε, την προσπάθεια που γίνεται το τελευταίο διάστημα στη Νέα Δημοκρατία και κορυφώνεται τις επόμενες ημέρες με τις εκλογές ανάδειξης των νέων περιφερειακών μας οργάνων. Βασική φιλοσοφία του νέου μοντέλου είναι μία. Να προσελκύσουμε άξιους ανθρώπους, οι οποίοι θα καταθέτουν φρέσκιες και ρεαλιστικές προτάσεις για τον τόπο τους πάνω σε ζητήματα με τα οποία έχουν τριβή. Πιστεύω ξεκάθαρα, πως το μοντέλο “ένας που τα κρατάει όλα για τον εαυτό του και στο τέλος δε φέρνει κανένα αποτέλεσμα”, δεν έχει καμία θέση στο αύριο που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε.

Ο πολιτικός μας οργανισμός αναγεννάται και πλέον δίνει βήμα σε όλους εκείνους που θέλουν πραγματικά να προσφέρουν. Δίνει κίνητρα και δυνατότητες προσφοράς σε αξιόλογα πρόσωπα από κάθε θεματικό τομέα. Σκοπός είναι πετύχουμε τη μέγιστη ποιοτική αναβάθμισή, τη σύνδεση με τα κοινωνικά δίκτυα, τη συμμετοχή στην παραγωγή πολιτικής, την κινητοποίηση σε αναπτυξιακές και κοινωνικές δράσεις. Να μιλήσουμε στην πραγματική ανάγκη κάθε περιοχής και ταυτόχρονα να φέρουμε την κοινωνία στη Νέα Δημοκρατία.

Με τη δημιουργία για πρώτη φορά θεματικών οργανώσεων κάθε ευρύτερος επαγγελματικός, επιστημονικός ή κοινωνικός κλάδος θα εκπροσωπείται στις οργανώσεις μας, κάτι που θα μας δίνει ένα μοναδικό πλεονέκτημα. Οι προτάσεις μας θα προέρχονται από εξειδικευμένους ανθρώπους που ζουν τα προβλήματα, που ξέρουν τις δυνατότητες και μπορούν να βγαίνουν μπροστά με νέες ιδέες. Για παράδειγμα, ο τομέας Δικαιοσύνης της Λάρισας, θα συγκροτείται από όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας που είναι δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, συμβολαιογράφοι, υπάλληλοι του υπ.Δικαιοσύνης κλπ, οι οποίοι θα εκλέγουν έναν εκπρόσωπο στην τοπική ΝΟΔΕ. Ποιος μπορεί να ξέρει καλύτερα;

Η απόφαση μας λοιπόν, ήταν να σπάσουμε τα  στεγανά και να δώσουμε χώρο, ρόλο και λόγο σε όσους επιθυμούν να προσφέρουν στον τόπο τους και μέχρι σήμερα δεν είχαν την ευκαιρία. Για όλους εμάς που πιστεύουμε ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, είναι μοναδική ευκαιρία να αποδείξουμε πως είμαστε καλοί στις πράξεις. Όχι μόνο στα λόγια. Όπως έχω ξαναγράψει, αν πιστεύεις όσα λες, έχεις σύγχρονη αντίληψη και ξέρεις τι πρέπει να αλλάξει, τότε έχεις και υποχρέωση να βγεις μπροστά στα δύσκολα. Οφείλεις να διεκδικήσεις περισσότερα για τον τόπο σου και να συμμετέχεις στην προσπάθεια που ξεκινάμε.

Οι εκλογές για τους Υπευθύνους των θεματικών τομέων, που θα γίνουν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου δεν είναι ένα ακόμα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Είναι μία μοναδική ευκαιρία για όλους εμάς που θέλουμε να προσφέρουμε στις τοπικές κοινωνίες. Πλέον, έχουμε ρόλο.