Ανδρέας Παπαμιμίκος

Όχι άλλα αθώα θύματα

Η Ελλάδα νιώθει για ακόμη μία φορά τα τελευταία 35 χρόνια τον πόνο από την πληγή της τρομοκρατίας.

Ένας νέος άνθρωπος 15 ετών, που αναζήτησε ένα καλύτερο μέλλον στη χώρα μας, έχασε τη ζωή του από το μίσος κάποιων για τη δημοκρατία.

Η κοινωνία μας συνεχίζει να ζει με το φόβο και η ανάγκη για κοινωνική ειρήνη και προστασία των πολιτών είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Η ασυδοσία και οι αναχρονιστικές αντιλήψεις ορισμένων κύκλων που επιβουλεύονται τη Δημοκρατία, που αδιαφορούν για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται άδικα, δεν μπορούν και δεν πρέπει να έχουν θέση στην Ελλάδα του 2010. 36 χρόνια μετά τη μεταπολίτευση το ελληνικό Κράτος παραμένει ένα από τα ελάχιστα σύγχρονα ευρωπαϊκά που αντιμετωπίζει αυτής της μορφής την επίθεση ενάντια στο ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας. Η Ελευθερία και η Δημοκρατία όμως σ’ αυτόν τον τόπο είναι αδιαπραγμάτευτες. Ο τρόμος δεν έχει θέση ούτε στη ζωή, ούτε στα όνειρα μας.

Οι νέοι θα πρέπει να είμαστε στην πρώτη γραμμή στον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία και σε όσους την υποστηρίζουν, επιμένοντας πολιτικά για μια ανοιχτή, ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία, σε μια καλύτερη και ασφαλέστερη κοινωνία για όλους.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει επιτέλους μέτρα για την ασφάλεια όλων, μέτρα αποτελεσματικά που θα δώσουν τέλος στις αλλεπάλληλες βομβιστικές επιθέσεις των τελευταίων μηνών, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα αθώα θύματα.

pic [via]