Ανδρέας Παπαμιμίκος

Μπαίνω στην πρώτη γραμμή της αλλαγής

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο που συνόδευσε χθες την επίσημη κατάθεση της υποψηφιότητας μου, μαζί με τις 131 απαιτούμενες υπογραφές. Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας. Έχουμε ήδη ξεκινήσει Eνωμένοι την πορεία για μια Νέα ΟΝΝΕΔ. Τη Νέα ΟΝΝΕΔ την χρωστάμε στη γενιά μας, στις γενιές που πέρασαν απο την οργάνωση και στις γενιές που έρχονται.

Κείμενο υποψηφιότητας:

Με την απόφαση ανάδειξης του νέου Προέδρου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. μέσω ανοιχτών και ξεκάθαρα πολιτικών διαδικασιών, γυρνάμε σελίδα στην ιστορία της οργάνωσής μας.

 

Ήμασταν και είμαστε η πρωτοπόρα και ριζοσπαστική δύναμη της ελληνικής νεολαίας. Οι ιδέες μας, οι αρχές μας, οι αξίες μας είναι η δύναμή μας. Η οργάνωση μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη, ιστορική καμπή.

 

Ήμουν από τους πρώτους που δημόσια υποστήριξαν πως το άνοιγμα των διαδικασιών και η εμβάθυνση της ουσιαστικής Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα της οργάνωσής μας είναι μονόδρομος. Η αλλαγή αποτελεί κυρίαρχο αίτημα των καιρών, της βάσης μας αλλά κυρίως της κοινωνίας των νέων. Ήρθε η ώρα για καινοτόμες αλλαγές στην Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

 

Είναι στόχος της παράταξής μας και στοίχημα για τη γενιά μας. Μπαίνω, λοιπόν, στην πρώτη γραμμή της αλλαγής. Σήμερα καταθέτω υποψηφιότητα για την τιμητική θέση του Προέδρου της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας.

 

Με πίστη στις αρχές, τις αξίες, τα ιδανικά της οργάνωσης και της παράταξής μας, με απόλυτη συναίσθηση του χρέους και της ευθύνης μου απέναντι στην οργάνωση, την παράταξη και τον Πρόεδρό μας Αντώνη Σαμαρά, θα διεκδικήσω τη θέση του Προέδρου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. μέσα από ένα δίκαιο και ξεκάθαρα πολιτικό αγώνα.

 

Έχω, άλλωστε, καταθέσει σε όλη τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου μια συγκεκριμένη, συγκροτημένη και ολοκληρωμένη πρόταση για τις οργανωτικές αλλαγές και την πολιτική φυσιογνωμία της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Πρόταση βασισμένη στις σύγχρονες ανάγκες της οργάνωσης, τις απαιτήσεις της εποχής και των μελών της. Στόχος μου είναι μια οργάνωση με:

 

Περισσότερη Δημοκρατία,

Περισσότερη Διαφάνεια,

Μεγαλύτερη Συμμετοχικότητα.

 

Οι προτάσεις μου δίνουν έμφαση σε μια ανοιχτή οργάνωση, ανοικτή προς τα μέσα, προς τα μέλη της, και προς τα έξω, προς τους νέους και την κοινωνία έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποτελέσουμε πολύτιμο αρωγό στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο Πρόεδρός μας για την ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας.

 

Σκοπός είναι μια Ο.Ν.ΝΕ.Δ. που αλλάζει, μια Νέα Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

 

Η Νέα Ο.Ν.ΝΕ.Δ. είναι η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. των ιδεών, των αρχών και των αξιών του κοινωνικού φιλελευθερισμού, της πατρίδας, της νέας πολιτικής. Είναι η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. της Ενότητας και της Ελπίδας. Είναι η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. της Νέας μεταπολίτευσης.

Με τιμή,
Ανδρέας Παπαμιμίκος