Ανδρέας Παπαμιμίκος

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στη Λάρισα στις 14 Νοεμβρίου του 1979, όπου και πήγα σχολείο μέχρι το 1998 οπότε πέρασα στo Τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στη συνέχεια απέκτησα μεταπτυχιακό τίτλο στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές, ενώ ολοκλήρωσα και τις σπουδές μου στη Νομική Επιστήμη. Παράλληλα, παρακολούθησα κύκλο σπουδών στον τομέα της επικοινωνίας και των ανθρωπίνων πόρων του Πανεπιστημίου Lille III της Γαλλίας

Αυτό το διάστημα εργάζομαι ως δικηγόρος.

Στον ελεύθερο χρόνο μου, ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, το οποίο παραμένει σταθερά αγαπημένη μου ασχολία από την εφηβεία μου, όταν και ήμουν μέλος της Εθνικής Ομάδας Παίδων.

Μέχρι σήμερα έχω απασχοληθεί στον χώρο της πολιτικής επικοινωνίας και ενεργοποιηθεί στο χώρο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Πιστεύω στη δύναμη της κοινωνίας των πολιτών και υπό αυτό το πρίσμα αντιμετωπίζω την πολιτική, ως μια διαδικασία όπου οι δυνάμεις του καθενός μπαίνουν στην υπηρεσία κοινών στόχων και σκοπών.

Με αυτό το σκεπτικό, από τα φοιτητικά μου χρόνια ήμουν μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης και το 2010 εκλέχθηκα πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ). Σε όλη αυτή την πορεία των τριών χρόνων καταφέραμε να συμβάλουμε στην αλλαγή νοοτροπίας και να αναδείξουμε τη δύναμη της δικής μας γενιάς μέσα από δράσεις και προτάσεις σε ζητήματα όπως η επιχειρηματικότητα, η παιδεία, η οικονομία, η εκπαίδευση, η αλληλεγγύη κ.α.

Θεμελιώδης αντίληψη για εμένα, είναι πως η πολιτική πρέπει να αποτελεί το αποτέλεσμα της σύνθεσης διαφορετικών ιδεών, αντιλήψεων και γενεών μιας και πιστεύω πως ουσιαστικά νέος είναι εκείνος που εκπροσωπεί φρέσκιες ιδέες και σύγχρονες λογικές.

Στις 7 Ιουλίου 2013 τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας μου εμπιστεύθηκαν τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του πολιτικού μας οργανισμού.