Ανδρέας Παπαμιμίκος

Ώρα για λύσεις στους συμβασιούχους Stage

Τα ζητήματα απασχόλησης των νέων θα είναι ζητήματα προτεραιότητας στη συνολική μου πρόταση στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Ξεκίνησα με τον διάλογο με τους συμβασιούχους Stage στους Ο.Τ.Α. και Σ.ΕΠ.Ε. Ενημερώθηκα και αντάλλαξα απόψεις με την Πρόεδρό τους κυρία. Αθηνά Τσούκα.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει εργασιακή εμπειρία μέσω των προγραμμάτων stage στο Δημόσιο Τομέα αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μάλιστα, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η στάση της σημερινής κυβέρνησης απέναντί τους είναι αδιανόητη. Ενώ, προεκλογικά αναγνώριζε τα δικαιώματά τους, τώρα με ρεβανσιστικές λογικές τους στερεί ακόμα και το δικαίωμα στη βοήθεια του ταμείου ανεργίας. Για χιλιάδες νέους ανθρώπους και τις οικογένειες τους ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Είναι ώρα να πραγματοποιηθεί επιτέλους ουσιαστικός διάλογος, χωρίς προκαταλήψεις, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και να δοθούν λύσεις σε καίρια ζητήματα, όπως η επαγγελματική τους αποκατάσταση, η νομική και ασφαλιστική τους κάλυψη και η ουσιαστική τους μοριοδότηση στους διαγωνισμούς του δημοσίου.

Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή απασχόληση αποτελεί για όλους μας ζήτημα ζωής. Η ΟΝΝΕΔ θα πρέπει να διεκδικεί δυναμικά και υπεύθυνα πολιτικές για την απασχόληση και την επίλυση των ουσιαστικών ζητημάτων που απασχολούν τους συμβασιούχους και τους νέους εργαζόμενους ευρύτερα.