Ανδρέας Παπαμιμίκος

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι πανέτοιμη

 

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εδώ και χρόνια αποτελεί την πολυπληθέστερη φοιτητική νεολαία στην Ελλάδα. Το μήνυμα μας δεν μπορεί παρά να είναι ξεκάθαρο.”

Τετάρτη 18 Μαιου: Φοιτητικές εκλογές . Ποιο είναι το μήνυμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δύο μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες;

 

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εδώ και χρόνια αποτελεί την πολυπληθέστερη φοιτητική νεολαία στην Ελλάδα. Το μήνυμα μας δεν μπορεί παρά να είναι ξεκάθαρο. Μαζική συμμετοχή για ένα ισχυρό φοιτητικό κίνημα, κόντρα σε όλους αυτούς που προσπαθούν να το απαξιώσουν. Γιατί εμείς οι νέοι άνθρωποι μπορούμε να αποτελέσουμε την ελπίδα γι αυτό τον τόπο. Εμείς στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κάνοντας ταυτόχρονα την αυτοκριτική μας είμαστε οι μόνοι οι οποίοι έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες ρηξικέλευθες προτάσεις όπως για το θέμα του ασύλου, την αξιολόγηση, την συμπληρωματική ιδιωτική χρηματοδότηση αλλά και γενικότερα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Καλούμε λοιπόν όλους τους φοιτητές να στηρίξουν αυτές τις προτάσεις

 

 

Τα τελευταία χρόνια η συμμετοχή είναι χαμηλή. Πιστεύετε θα συνεχιστεί το ίδιο και φέτος;

 

Μπορεί να είναι αλήθεια, ωστόσο σε αυτό το σημείο θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση, πως και με δική μας ευθύνη χάθηκε ο προσανατολισμός και η τεράστια μαζικότητα του φοιτητικού κινήματος. Πείτε μου όμως, όταν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο ψηφίζουν 120 με 130 χιλιάδες φοιτητές στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ είναι μικρός αριθμός ή μήπως κάποιοι θέλουν να απαξιώνουν και να μην προβάλλουν το φοιτητικό κίνημα, ή ακόμα –ακόμα να προβάλλουν μόνο αρνητικά αυτό το θεσμό; Μακάρι ο αριθμός αυτός να αυξάνεται συνεχώς ωστόσο θα παρακαλούσα τα Μέσα να προβάλλουν και το γεγονός πως εκατοντάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι συμμετέχουν στις εκλογές κάθε χρόνο. Οι νέοι δεν είναι ούτε απολιτίκ ούτε αδιάφοροι. Την καλύτερη απάντηση τους θα την δώσουν την Τετάρτη με την μαζική συμμετοχή τους.

 

Η ΔΑΠ είναι έτοιμη γι αυτές τις εκλογές; ποιες είναι οι προσδοκίες;

 

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι πανέτοιμη. Οι ΔΑΠίτισσες και οι ΔΑΠίτες είναι οι μοναδικοί που βρίσκονται καθημερινά στις σχολές από την αρχή της χρονιάς πραγματοποιώντας παράλληλα δράσεις, παρεμβάσεις και καταθέτοντας προτάσεις. Είμαστε σίγουροι πως θα καταγράψουμε μία ακόμα μεγάλη νίκη. Από την μεριά μου θέλω να καλέσω όλες τις νέες και τους νέους, όλες τις ΔΑΠίτισσες και τους ΔΑΠίτες, παλαιότερους και νεότερους να συστρατευτούμε για μία ακόμα μεγάλη επιτυχία. Μια επιτυχία που θα θυμίζει σε όλους τους παλαιότερους τις μεγάλες νίκες της φιλελεύθερης παράταξης και θα δώσει όραμα να συνεχίσουν οι νέες γενιές το ίδιο δυναμικά.

 

Την Πέμπτη έγινε με μεγάλη επιτυχία το Ζάππειο ΙΙ . Η συνέχεια θεωρείτε πως θα δοθεί στις φοιτητικές εκλογές;

 

Στόχος μας είναι να μπορέσουμε και εμείς να συμβάλλουμε στην ανατροπή του πολιτικού σκηνικού που ήδη συντελείται. Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς αυξάνουν καθημερινά την δυναμική τους στην κοινωνία σε όλα τα επίπεδα. Πείθουν με τις προτάσεις τους όλο και περισσότερο και δημιουργούν μια πλατιά λαική συμμαχία απ όλες τις κοινωνικές ομάδες. Από μια τέτοια «μάχη» δεν θα μπορούσε να λείπει η νεολαία. Οι φοιτητικές εκλογές αποτελούν για μας ένα είδος σφυγομέτρησης, πραγματικής δημοσκόπησης μέσα από το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, την νεολαία. Και είμαι σίγουρος πως την Τετάρτη αυτό το μήνυμα θα σταλεί προς όλες τις κατευθύνσεις.

 

Που θα θέλατε να αφιερώσετε την διαφαινόμενη νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ;

 

Αυτή η νίκη ανήκει σε όλες τις ΔΑΠίτισσες και όλους τους ΔΑΠίτες, από την μία άκρη της χώρας ως την άλλη, που με το πάθος, την φαντασία, την ψυχή και τις ιδέες τους αγωνίζονται καθημερινά για καλύτερα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Θα θέλαμε όμως να την αφιερώσουμε και σε έναν άνθρωπο που δεν έχει μείνει μόνο στα λόγια και μας στηρίζει στην πράξη, σε κάθε μας κίνηση. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο μας Αντώνη Σαμαρά. Του υποσχόμαστε πως θα ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη του και θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του.

*Συνέντευξη στον Τύπο της Κυριακής, 15 Μαΐου 2011