Ανδρέας Παπαμιμίκος

Ενωμένοι για μια Νέα ΟΝΝΕΔ

Για άλλη μια φορά πρωτοπορούμε. Μόνοι και πρώτοι ανάμεσα στις πολιτικές νεολαίες ανοίγουμε την οργάνωση στην κοινωνία και την νεολαία. Το χρειάζεται η οργάνωση και το κόμμα. Το έχει ανάγκη η πολιτική, προκειμένου να αποκαταστήσει τη σχέση της με τον πολίτη, ιδιαίτερα με τον νέο πολίτη.

Θέλουμε μια δυνατή ΟΝΝΕΔ, μια ζωντανή ΟΝΝΕΔ, μια νέα ΟΝΝΕΔ.

Οραματιζόμαστε μια ΟΝΝΕΔ που θα μπορεί ξανά να εμπνέει, να πιάνει τον παλμό της νεολαίας, ακόμη και να τον δημιουργεί. Θέλουμε την ΟΝΝΕΔ ζωντανή, δημοκρατική, παρεμβατική. Αντιλαμβανόμαστε αυτές τις τρεις ιδιότητες ως απαραίτητες και αλληλοεξαρτώμενες. Για να έχει η οργάνωση δύναμη παρέμβασης θα πρέπει να είναι ζωντανή, για να είναι, όμως, ζωντανή θα πρέπει να είναι δημοκρατική, δίνοντας αξία στη συμμετοχή κάθε μέλους. Για να επιτευχθεί αυτό θεωρούμε απαραίτητη την αναδιοργάνωση της οργάνωσης και προτάσσουμε την ενδυνάμωση της βάσης.

Είναι στο χέρι μας να κάνουμε την ΟΝΝΕΔ ωφέλιμη δύναμη για τους νέους, την παράταξη, την κοινωνία, τον τόπο. Η ΟΝΝΕΔ θα πρέπει να είναι πρωτοπόρα στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των νέων, να διατυπώνει θέσεις για όλα τα μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας και να διεκδικεί δυναμικά τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα μας για να εξασφαλίσει πρόοδο και ανάπτυξη.

Κάνουμε ένα ριζοσπαστικό βήμα στο μέλλον. Τώρα είναι η ώρα να εγκαινιάσουμε ένα νέο πολιτικό πολιτισμό για την ΟΝΝΕΔ. Βάζουμε τέλος σε παλαιοκομματικές πρακτικές, και τακτικισμούς του παρελθόντος. Γυρνάμε την πλάτη στις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, στη λασπολογία και τα χτυπήματα κάτω από την μέση. Δεν ταιριάζουν ούτε στο ύφος, ούτε στο ήθος της γενιάς μας, ούτε στην ιστορία της οργάνωσής μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για μια νέα ΟΝΝΕΔ. Τώρα παίρνουμε τη δύναμη στα δικά μας χέρια.

pic via

Συμμετείχε και εσύ, πες την άποψη σου αφήνοντας ένα σχόλιο στο blog ή στην σελίδα στο facebook Ενωμένοι για μια Νέα ΟΝΝΕΔ