Ανδρέας Παπαμιμίκος

Ένα Live που δεν έγινε

Έλαβα πάρα πολλά μηνύματα γιατί χθες δεν πραγματοποιήθηκε η live μετάδοση του Συνεδρίου. Δεν οφείλεται σε δική μου παράλειψη. Η αλήθεια είναι οτι το προσπαθήσαμε αλλά, δυστυχώς, δεν μας δόθηκε σύνδεση με το internet και τα 3 3G modem δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν με τόσα κινητά στην αίθουσα.

Ξέρω ότι για όσους δεν μπορούσαν να έρθουν ήταν σημαντικό να παρακολουθούν τις εξελίξεις. Λυπάμαι πολύ.
Ελπίζω και θα προσπαθήσω στα επόμενα προσυνέδρια στο Ηράκλειο και στην Πάτρα να εξασφαλίσουμε τις υποδομές.

Το Live streaming, και το live blogging είναι ένα βήμα προς μια ανοιχτή ΟΝΝΕΔ, χαίρομαι που το υποδεχτήκατε με τόσο ενθουσιασμό. Για μένα ανοιχτές διαδικασίες δεν σημαίνει μόνο εκλογή προέδρου απο τη βάση. Σημαίνει ανοιχτή ΟΝΝΕΔ προς τα μέσω και προς τα έξω.

Σκοπός μου είναι στο μέλλον να μεταδίδονται όλες οι εκδηλώσεις, οι ημερίδες και οι δράσεις της ΟΝΝΕΔ μέσω του διαδικτύου, ώστε να έχει ο καθένας απο εσάς την ευκαιρία να τις παρακολουθεί όπου και αν βρίσκεται. Τα νέα μέσα μπορούν με χαμηλό ή και καθόλου κόστος να μας εξασφαλίσουν την απαραίτητη εξωστρέφεια, επικοινωνία και προβολή.

Με τα νέα μέσα μπορούμε, όμως, να κάνουμε και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Μπορούμε να ενισχύσουμε τη διαφάνεια μέσα απο τη δημοσιοποίηση οικονομικών ισολογισμών, αποφάσεων, διαδικασιών, γεγονότων, αλλά και τη συμμετοχικότητα μέσα απο ηλεκτρονικές πλατφόρμες διαλόγου, δημοψηφίσματα, έρευνες κλπ.